Dacă ai ști că azi e ultima ta zi

Dacă ai ști că azi e ultima ta zi aici, în lumea asta… cum ar fi?

Dacă ți-ar fi dat să știi… ar fi bine? ar fi rău?

Ce ai schimba?

Imagine similară

Ce aș schimba eu de aș ști…

Aș alege să zâmbesc când mă trezesc. Aș alege seninul în inimă înaintea înnourării.

Aș inspira cu nesaț aerul ăsta reavăn, de lume tristă și înlăcrimată. Pentru ultimele dăți.

Aș sorbi prelung din ceașca mea cu cafea. Caldă și aromată.

Aș mânca ușor, să nu îmi fie greu când mi-oi lua zborul.

Aș fi liniștită în trafic, pentru că în sfârșit nu mai contează să fii neapărat la timp undeva. Măcar acum nu mai face nimic dacă întârzii. Și aș trage adânc aer în piept după fiecare măgărie pe care o văd pe drum și care mi se întâmplă la volan, știind că acuși, acuși, n-o să mai fiu acolo să le îndur, aproape neputincioasă.

Aș frunzări la un moment dat printre toate numerele de telefon ale câtorva dragi cu care nu am mai schimbat nicio vorbă de curând… sau de ani…

Aș merge pe malul mării… dacă aș mai avea timp de așa ceva…

Aș zâmbi mai des. Sau aș zâmbi tot timpul.

Aș asculta muzică, aș cânta puțintel la pian, a nostalgie.

Mi-aș strânge copiii în brațe. Și pe dragul inimii mele l-aș mai săruta o dată. Cu drag. De rămas bun.

Și aș plânge încetișor, pe înserat, de-aș ajunge acolo.

După soarele care mi-e atât de drag, după seninul din cer, după blănița moale a pisicii ce mi se încurcă între pași uneori, după căldura și dragostea ce am primit-o din puține, foarte puține relații.

Mi-aș deschide mâinile larg, și ochii. Să văd totul bine-bine. Să nu-mi scape nimic. Și aș pleca. Ușor. Tiptil. Și m-aș ascunde în brațele lui Isus. Și m-ar ține strâns, aproape de inima Lui, și m-ar duce Acasă. În odihna Lui.

7 thoughts on “Dacă ai ști că azi e ultima ta zi

 1. Pare greu să ne prindem in jocul de-a ultima zi dar, de-ar fi, n-am avea vreme sa completăm puzzle-ul fericirii noastre pământene si-am ajunge pe tărâmul de dincolo de amurg la fel de incompleți. Cred că așa suntem construiți noi, oamenii.

  • Asa pare. Greu. Doar ca intr-o buna zi, chiar va fi o “ultima” zi. Si cel mai probabil nu ne va fi dat sa stim ca e asa – ultima… multumesc de alaturarea la visarea mea! Zile frumoase si pline de miez!

 2. Ce frumos ai scris.
  Ca un bolnav de cancer ce sunt la 30 de ani, in fiecare zi ma trezesc zambind si ii multumesc lui Dumnezeu pentru inca o zi in care am deschis ochii.
  Si pentru ca am dormit.

  Dumnezeu sa te binecuvanteze! Cu drag, Oana

  • Oana draga, ma bucur ca ai poposit un pic pe-aici. Incercam fiecare sa ne traim viata, atat cat ne-o harazeste El, pentru o vreme, pe-aici prin vai incarcate de umbre si dureri de suflet. Numai de n-am uita ca nu suntem facuti pt lumea asta… ci pentru cea desavarsita de dincolo, cand ne-om fi sfarsit alergarea, in Pacea si Bucuria imbratisarii Lui, a lui Isus, in cerul pe care l-a si pregatit pt preaiubitii Lui. Preaiubita Ii esti! Har si bucurie sa ai! Dincolo de o boala pe care nu putini sunt cei ce o gusta si o vor mai gusta pe-aci, jos… multumesc de gand si popas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s