Păstorul. Sau mielul

descărcare

photographer Seyit Konyali – Beysehir Shepherd, Turkey

Sunt puține lucruri care să mă înduioșeze mai mult decât imaginea unui mieluț neajutorat, în brațele unui păstor bătut de ani și vânturi, duioșia cu care îl ține în brațe, blândețea cu care îl hrănește, îl încălzește… Tihna cu care omul acesta nu se grăbește, are răbdare să îl hrănească, să îl mângâie, alene, pe creștet… unde mi-e tihna? Calmul de a te așeza în mijlocul forfotei și de a savura o clipă de pace…

Beysehir - Seyit Konyali 2

și-apoi vezi asta. o forfotă continuă – iar omul nostru, îngândurat în miezul activității lui… dragi, după câte înțeleg eu. Cum sunt eu în mijlocul vieții mele dragi? A activității mele dragi? A oamenilor mei dragi? Și a celor… pe care învăț să îi îndrăgesc? Liniștită? Știu să mă opresc în miezul suferinței și să aleg creșterea dureroasă din ea? Suferința altora, sau a mea, bunăoară.

Și mai e câte o clipă când tânjesc după pieptul Lui, al Păstorului…

Beysehir - Seyit Konyali 3

pieptul Celui care mă primește, întotdeauna, așa cum sunt, așa cum nu îmi plac, așa cum nu mă știu eu iubi – El mă iubește. Așa cum nu mă înțeleg, așa cum nu mă știu alina… doruri pe care doar El le poate stâmpăra, doruri de o lume ce încă nu a răsărit, suflet de om obosit și chinuit de fire răzvrătită, și mereu mocnind sub dorința de bine și sfințenie… mereu întinând faptă bună, mereu întinând smerenia cu petec de mândrie.

La pieptul Păstorului, El – adăpost mie, pace mie, alinare mie… răsfăț de suflet, mie. Și ție… Pentru că este loc la pieptul Lui. După ce te-ai întins, epuizat, dezarmat, dezbrăcat de merite și titluri, fapte și orgolii – pe deal pustiu, pe care se înalță, încă, o Cruce.

2 thoughts on “Păstorul. Sau mielul

  1. Frumos articol de Suflet ! UNICUL PASTOR AUTENTIC, care-si sacrifica viata pentru turma sa.
    EL este de doua milenii prezent în Spirit Sfânt, însa pastorii angajati (platiti) se pastoresc pe ei, ignorând mieluseii, oitele si oile,risipite prin pustia si hatisurile acestei lumi întunecata de necunostinta de Adevar, în care fiarele salbatice sfâsie tot ce prind în cale,fara mila, pândind în obscuritatea noaptii pacatului, ce a cuprins întreaga planeta.
    “Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta…” – Osea 4:6 –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s