Neputința lui Dumnezeu

articol original aici

Neputința lui Dumnezeu

1 MARTIE

sursă foto SDGimagery.com

Isus este Dumnezeu-cu-noi, Emanuel. Marele mister al lui Dumnezeu întrupat este dorința lui Dumnezeu de a fi iubit de noi. Devenind copil vulnerabil, complet dependent de grija altui om, Dumnezeu dorește să șteargă distanța dintre uman și divin.

Cine se poate teme de un copilaș care are nevoie să fie hrănit, îngrijit, învățat, condus? De obicei, vorbim despre Dumnezeu drept fiind un DUmnezeu atotputernic, de care depindem în totalitate. Însă Dumnezeu a dorit să devină un Dumnezeu atot-lipisit de putere, atot-vulnerabil, care depinde în totalitate de noi. Cum ne-am putea teme de un Dumnezeu care dorește să fie „Dumnezeu-cu-noi” și care dorește ca noi să devenim „Noi-cu-Dumnezeu”?

Henri Nouwen
„După ce l-au ascultat pe rege, magii au plecat. Şi iată că steaua pe care o văzuseră în Răsărit a mers înaintea lor până când a ajuns şi s-a oprit deasupra locului unde era Copilul. Ei s-au bucurat nespus de mult la vederea stelei. Când au intrat în casă şi L-au văzut pe Copil împreună cu Maria, mama Lui, s-au prosternat închinându-se înaintea Lui, şi-au deschis cuferele cu comori şi I-au oferit daruri: aur, tămâie şi smirnă.”
Matei 2:9-11

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s