A treia duminică din „Postul Paștelui”

SPERANȚĂ
 
Un om care are speranță nu este preocupat de modul în care i se vor împlini dorințele. Prin urmare nici rugăciunile lui nu vor fi îndreptate spre cadou, ci spre cel care îi oferă acest dar. Rugăciunea lui poate va mai conține o mulțime din dorințele sale, dar în final, nu mai este vorba despre vreo împlinire a vreunei dorințe, cât exprimarea unei credințe nețărmurite că Dumnezeu este dătătorul tuturor lucrurilor bune… Rugăciunea pentru speranță este crucială, prin intermediul ei nu ceri garanții, nu pui condiții și nu ceri dovezi, ci afirmi că aștepți toate din mâna Lui, fără să Îl legi în vreun fel. Speranța se ancorează în premisa că celălalt îți dăruiește doar ceea ce este bun. Speranța include deschiderea de a aștepta ca El să își împlinească făgăduința plină de dragoste, chiar dacă nu vei ști niciodată când o va face, sau dacă o va face.

 

RUGĂCIUNE PENTRU AZI
 
Bunule Păstor al tuturor, ajută-mă să Îţi pot auzi vocea care mă mângâie când sunt pierdut şi disperat. Ajută-mă să găsesc odihnă şi pace în prezenţa Ta. Chiar dacă aş fi ispitit să mă las cuprins de teamă şi autocompătimire, chiar dacă mi-aş dori vreodată să fug de Tine,
Te rog nu mă părăsi.
Amin.

11 thoughts on “A treia duminică din „Postul Paștelui”

  • Departe de mine dorinţa de a fi vreo “prelungire” a Celui Atotputernic. M-as multumi sa pot purta, cu smerenie, cate mi le pregateste de purtat zi de zi. Cat despre mangaierea Lui peste cei oropsiti, ne cheama pe toti sa fim astfel. Mai mult decat la a ne pazi cuvantul, gandul si inima, ma cheama sa ma plec sa spal picioarele celui de aproape… indiferent ce a insemnat asta concret azi. Linistire de inima, Liviu. Multumesc de vizita!

   • N-am știut cum altfel sa iau legătură cu tine. Poți sa îmi spui dacă știi un loc unde pot îndruma un pacient terminat, cancer laringian, traheostomizat, suspiciune tbc, neasigurat, fără familie…Știu ca e misiune imposibila, dar orice idee, îndrumare ar fi de folos.

   • Iași. Ideea e că pacientul e refractar, nu știu dacă e constituțional sau e depresia bolii, nu se prea îngrijește, nu e asigurat, nu are venit, practic e un homless. Cancerul lui laringian este în stadiul 4, terminal, cu permeație cutanată, adică are nevoie de îngrijire medicală oriunde va merge. IRO, institutul de oncologie Iasi, l-a refuzat pentru că nu e asigurat… Și noi ar trebui să-l externăm…Nu prea știm unde…

   • Aveti asist social? Daca nu, pot pune o vb buna la seful sectiei de pal de la IRO Iasi pe care il cunosc si care are asist social. 🙂 pacientul e asigurat prin boala – diagnostic (are nevoie de confirmarea histopatologiei).
    (Profilul psiho-emotional si social al pacientului cu cancer de sfera ORL e subiect de roman. Dar sunt convinsa ca stii asta mai bine ca mine). Daca IRO nu il vrea, noi il primim. Vrea sa schimbe judetul? Ne ocupam de asigurare – ma consult maine cu asist mea sociala – si apoi mai vedem.

   • Poti scrie privat pe pretuimviata.blogspot.ro sau la adresa de email de la date de contact de pe acelasi website.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s